Konstorganisationer Konstföreningar

Här finns information om konst- och konstnärsorganisationer samt konstföreningar.

Härke konstcentrum
Härke Konstcentrum med konstnärsateljéer, kollektivverkstad, utställningsrum, kursverksamhet, samt gästbostad spelar en viktig roll i länets konstliv. Ateljéföreningen vid Härke Konstcentrum består av 14 ateljéer som hyrs ut till yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare. Ateljéföreningen ansvarar för utställningslokalen på Härke och gästbostaden och ordnar olika arrangemang såsom utställningar, kurser och öppet hus. Knutet till Härke Konstcentrum finns ett stipendium á 30 000 kr, med vistelse en månad på Härke samt utställning på Ahlbergshallen.

Härke Konstcentrum
Härkevägen 5 | 832 96 Frösön
Tel: 063-431 57 | harkekonstcentrum.se

ÖKG- Östersunds Kollektiva Grafikverkstad
Grafikverkstaden består av 300 kvm välutrustade lokaler för högtryck, flera typer av djuptryck inklusive fotopolymer/ImagOn, serigrafi, digital verksamhet och foto. Grafikverkstaden har ca 80 medlemmar.
Föreningen Östersunds Kollektiva Grafikverkstad är medlem i KKV-Riks

ÖKV- Östersunds Kollektiva Grafikverkstad
Härkevägen 5 | 832 96 Frösön
harkekonstcentrum.se

Konstfrämjandet Jämtland
En verksamhet med viljan att sammanföra natur och samtida konst i Jämtland. Detta sker i samarbete med Naturum Vålådalen.
jamtland.konstframjandet.se

IntraGalactic arts kollektiv är ett konstnärligt initiativ som arbetar med konstproduktion, utställningar, residence, performance, seminarier samt workshops med fokus på dialog och delat utrymme. Kollektivet är baserat i Sverige med satelliter i Stockholm, Vingåker och Östersund. intragalacticartscollective.tumblr.com

KRO- Konstnärernas Riksorganisation | lokalförening Jämtland Härjedalen
KRO företräder professionella bild- och formkonstnärer i Sverige. KRO driver politiska frågor med målet att förstärka medlemmarnas sociala och ekonomiska trygghet.

Elin Ståhl, ordförande & talesperson i lokalföreningen: elinbstahl(at)gmail.com
www.kro.se

Konstnärscentrum Nord
Konstnärscentrum har bildats för att tillvarata de yrkes-verksamma konstnärernas arbetsmarknadsintressen. Ändamålet är att stödja och förmedla uppdrag KC Nord är en ideell förening med ca 200 medlemmar.
Verksamheten omfattar Gävleborgs län, Jämtlands län, Västernorrlands län, Västerbottens län samt Norrbottens län.
www.kc-nord.org

Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen
I länet finns ca 15 lokala konstföreningar som ingår i distriktet Sveriges Konstföreningar Jämtland/Härjedalen. Distriktet är en del av Sveriges Konstföreningar. Några av de lokala konstföreningarna hittar du här: www.konstforeningar.se