Region Jämtland Härjedalen

OBS: Det här evenemanget har passerat

Dans

OUR HOUSE IS ON FIRE - NORRDANS

Boka senast 2020

Dansföreställning baserad på tal avklimataktivisten Greta Thunberg

I en föreställning baserad på tal av klimataktivisten Greta Thunberg tar Norrdans och koreografen Nicole Beutler grepp om vår planets mest brinnande fråga.

Lika omöjligt som vår framtid ter sig, lika omöjligt är det att omvandla ord och manifest till dans. Det är just därför den holländska koreografen Nicole Beutler har bestämt sig för att lyckas. För hur får man igenom sitt budskap om mottagaren inte förstår?

I Our house is on fire blir dansarnas kroppar tal och manifest som uppmanar publiken att handla. Nicole Beutler jämför dansarna med det grekiska dramats kör, där körens uppgift inte är att berätta historien, den lever vi redan i. Kören/dansarnas roll blir att reflektera, fundera och uppmuntra till handling.

Den holländska koreografen Nicole Beutler skapar starka och visuella verk, ofta genreupplösta, med tydliga budskap och koncept. Hon bjuder in publiken till kritisk reflektion om vår existens, driven av idealism och drömmen om en bättre framtid.

Medverkande
Norrdans
Koreograf: Nicole Beutler
Musik: Gary Shepard
Dramaturg: Igor Dobricic

Information om att arrangera

    • Skola: 10-12 år
    • Skola: 13-15 år
    • Skola: 16-19 år
  • Höst 2020

Detta är ett evenemang som kan bokas och arrangeras av dig som extern aktör. Information som gäller för ett sådant arrangemang följer nedan.

Spelperiod
12 oktober kl. 10.30

Spelplats
Storsjöteatern, Östersund

Målgrupp
från 10 år

Programlängd
65-75 min utan paus

Pris
1000 kr