Region Jämtland Härjedalen

OBS: Det här evenemanget har passerat

Musik

DUO DIALOG OCH JAKOB HÖGSTRÖM

Boka senast 2020

Från Italien till Argentina

Ensemblens längtan söderut innebär framförallt musik av Giacomo Puccini och Paolo Tosti.

Den makalösa operatonsättaren Puccini har vid sidan av sina operor även komponerat sånger i ett mindre, kammarmusikaliskt format, här bearbetade med fingertoppskänsla och kärlek av Duo Dialog för baryton, klarinett och gitarr. Paolo Tostis senromantiska sånger med svärmiskt ljuva ideal och idylliska naturbilder blir i Jakob Högströms och Duo Dialogs version intim och tät kammarmusik.

Det bjuds också på musik av Evert Taube som också hade koppling både till Italien och Argentina. Även det i egna arrangemang av trion.

Vid sidan om den italienska repertoaren rymmer konserten en utflykt till Argentina och de båda tangomästarna Astor Piazzolla och Carlos Gardel!

Medverkande
Jakob Högström räknas, sedan sin debut som Papageno i Trollflöjten på Drottningholmsteatern 2002, som en av de mest intressanta svenska barytonsångarna. Jakob är utbildad vid bl.a. Royal Academy of Music i London samt Operahögskolan i Stockholm.

Duo Dialog är Sveriges ledande ensemble för klarinett och gitarr. Gitarristen Magnus Grönlund och klarinettisten Dan Larsson började spela tillsammans redan tidigt under sina musikstudier.

www.duodialog.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

https://soundcloud.com/user-787125474/a-vuccellalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

https://open.spotify.com/album/18p1kfipkYdEDEaTT9Rkh2?si=eN4EIyhTSymX9efmL4OYCglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om att arrangera

    • Offentlig publik
    • Skola: 16-19 år
  • Höst 2020

Detta är ett evenemang som kan bokas och arrangeras av dig som extern aktör. Information som gäller för ett sådant arrangemang följer nedan.

Spelperioder
Vecka 42

Målgrupp
16-19 år/offentlig publik

Programlängd
2x40 min

Bygg/rivtid
60/30 min

Pris per föreställning
1000 kr/skola
3000 kr/offentlig arrangör