Region Jämtland Härjedalen

Konstorganisationer & föreningar

Här finns en lista på aktörer som är verksamma i länet med fokus på konst och konsthantverk.

konstaktörer, föreningar och organisationer

Härke konstcentrum

På Härke finns konstnärsateljéer, kollektivverkstad, utställningsrum, kursverksamhet, samt gästbostad. Knutet till Härke Konstcentrum finns ett stipendium á 30 000 kr, med vistelse en månad på Härke samt utställning på Ahlbergshallen. harkekonstcentrum.se Länk till annan webbplats.

IntraGalactic arts Collective

Ett självorganiserat konstnärskollektiv som arbetar med konstproduktion, utställningar, residence, performance, seminarier samt workshops med fokus på dialog och delat utrymme. Kollektivet är baserat i Sverige med satelliter i Stockholm, Vingåker och Östersund. intragalacticartscollective.tumblr.com Länk till annan webbplats.

Jamtform

Är en webbguide till kreativa och kulturella näringar/företag inom hemslöjd, form och konsthantverk i länet. Jamtform drivs av Hemslöjdskonsulenterna.
jamtform.se Länk till annan webbplats.

Konstfrämjandet Jämtland

En verksamhet med viljan att sammanföra natur och samtida konst i Jämtland. Detta sker i samarbete med Naturum Vålådalen. jamtland.konstframjandet.se Länk till annan webbplats.

Konstnärscentrum Nord

Konstnärscentrum har bildats för att tillvarata de yrkesverksamma konstnärernas arbetsmarknadsintressen. Ändamålet är att stödja och förmedla uppdrag. KC Nord är en ideell förening med ca 200 medlemmar.
Verksamheten omfattar Gävleborgs län, Jämtlands län, Västernorrlands län, Västerbottens län samt Norrbottens län.
www.kc-nord.org Länk till annan webbplats.

KRO - Konstnärernas Riksorganisation

lokalförening Jämtland Härjedalen

KRO företräder professionella bild- och formkonstnärer i Sverige. KRO driver politiska frågor med målet att förstärka medlemmarnas sociala och ekonomiska trygghet.
Ordförande & talesperson i lokalföreningen: Elin Ståhl, elinbstahl(at)gmail.com
www.kro.se Länk till annan webbplats.

LÄRKO - Lär av konstnär

Ett nätverk i länet där konstnärer och konsthantverkare erbjuder personliga möten och skräddarsydda kurser.
laravkonstnar.se Länk till annan webbplats.

SIKÅS ART CENTER

Sikås Art Center är ett konstcenter och residens som drivs som en ideell förening. www.sikasartcenter.com Länk till annan webbplats.

Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen

I länet finns ca 10 lokala konstföreningar som ingår i distriktet Sveriges Konstföreningar Jämtland Härjedalen. Mer information om distriktet och Konstens Vecka hittar du här: www.sverigeskonstforeningar.nu Länk till annan webbplats.

ÖKG- Östersunds Kollektiva Grafikverkstad

Grafikverkstaden består av 300 kvm välutrustade lokaler för högtryck, flera typer av djuptryck inklusive fotopolymer/ImagOn, serigrafi, digital verksamhet och foto. Grafikverkstaden har ca 80 medlemmar.
Föreningen Östersunds Kollektiva Grafikverkstad är medlem i KKV-Riks och är en del av Härke Konstcentrum. harkekonstcentrum.se Länk till annan webbplats.


Senast uppdaterad: 2022-01-25