Region Jämtland Härjedalen
Publicerad 14 juni 2021

Workshop: Skriva om sin konst - Att formulera en ansökan

Skriva om sin konst är en digital tvådagars-workshop ledd av Ida Rödén, konstnär, skribent och redaktör för konsttidningen volym.info Länk till annan webbplats.. Workshopen vänder sig yrkesverksamma bild- och formkonstnärer verksamma och boende i Jämtland Härjedalen som vill fördjupa sitt skrivande i anslutning till ansökningar. I mån av plats öppnas även plats för andra konstformer. 

NÄR och HUR: 8–9 september genom Zoom.

ANMÄLAN: Anmälan är nu stängd. Sista anmälningsdatum 27 augusti. Workshopen är kostnadsfri.

OM WORKSHOPEN

Workshopen genomförs genom konferenstekniken Zoom. Alla som anmält sig kommer att få en länk för att delta. Zoom laddas automatiskt, men appen kan också laddas ner i förväg. Instruktioner hur en laddar ner och använder Zoom skickas ut innan kursen. Alla deltagare kommer även att få en lathund i skrivande en vecka innan workshopen, samt en skrivuppgift. Alla förväntas ha en påbörjad text då workshopen sätter igång. 

Första dagen går vi på förmiddagen gemensamt igenom olika sätt att arbeta med text för att beskriva ett konstnärskap. Vi går även igenom programmet Google Documents, ett bra verktyg för att dela text och ge feedback.

På eftermiddagen, samt påföljande förmiddag, delar vi in oss i grupper om tre, där vi diskuterar varandras texter. Andra dagen avslutas med gemensam genomgång där vi läser igenom alla texter. Vi tittar på upplägg, lyfter svagheter, upprepningar, hittar styrkor, tittar på textens ingång och avslut. 

Efter detta får deltagarna arbeta vidare med sina texter under en vecka, och veckan därpå har den som vill möjlighet att skicka den färdiga texten till Ida Rödén för en sista genomläsning. 

PROGRAM ( i grova drag)

09.00–12.00 Föreläsningsinriktad förmiddag 

LUNCHPAUS

14.00–16.50 Gruppsamtal 

Torsdag 10 september 

9.00–11.50 Gruppsamtal

LUNCHPAUS

13.00–17.00 Gemensam genomgång och Avslutande samtal

Detaljerat program, Zoomlänk samt skrivuppgift skickas ut ca en vecka innan workshopen.

Skriva om sin konst arrangeras av Bildkonsten inom Region Jämtland Härjedalen.

Har du frågor kontakta Karin Kvam, konstkonsulent: 063 - 14 67 27, karin.kvam(@)regionjh.se