Barn och unga

Bildkonsten och sin ungdomsverksamhet ”KonstLAB” initierar och driver projekt, stöttar och samverkar med skolor, organisationer och föreningar i projekt som vänder sig till barn och unga, samt pedagoger. Vi även anordnar och utför konstworkshops på skolor och på fritid, samt arrangerar det årliga Konstkollot.

Här kan du hitta konstnärer, konsthantverkare och animatörer som går att engagera till konstaktiviteter riktade mot barn och unga (inom ramen för Skapande Skola).

Utbud våren 2020

FILMRULLEN
Vill du komma igång att filma och fotografera, eller håller du redan på och vill lära dig mera? Kom till Filmrullen i vår!
Vi har all teknik och hjälp du behöver: foto- och filmkameror, datorer och redigeringsprogram. Dessutom finns filmaren Clara Bodén och fotografen Sara Norling på plats som handledare.
Allt är gratis, ingen anmälan! För dig mellan 12-25 år.

Vi finns på följande platser och tider under våren 2020

Tid: kl 15-18.

UG HÖJDAREN HAMMERDAL
Onsdag 12, 19, 26 februari

GARAGET JÄRPEN
Torsdag 13, 20, 27 februari

UG BRÄCKE
Onsdag 11, 18, 25 mars

SMEDJAN KROKOM
Torsdag 12, 19, 26 mars

Frågor: bildkonsten@regionjh.se, 070-350 76 39

Arrangör: Bildkonsten och Filmpool vid Region Jämtland Härjedalen

UNG REFERENSGRUPP

Nu startar vi en referensgrupp med unga som kan hjälpa oss att förstå och bli bättre att jobba med kultur för unga. Är du i 16-20 års åldern och intresserad att vara med? Skicka ett sms/ring: 070-301 05 93 eller mejla: film@regionjh.se

Vi träffas kl. 11 – 15, lördag 15 februari
på Designcentrum, Prästgatan 9, Östersund

Vi börjar dagen med en workshop i foto & film med Erik Edler och Sara Norling. Sen bjuder vi på lunch och kör igång referensgruppen med prat och idéer. Du får betalt för tiden du är där.

Arrangör: Kulturen/ Bildkonsten och Filmpool